Sebzeli Ve Sucuklu Yumurta Kapama
Sebzeli Ve Sucuklu Yumurta Kapama Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
- 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
- 1 adet orta uzunluk domates (küp doğranmış)
- 5-6 dilim sucuk (küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 4-5 adet yumurta (haşlanmış)
Üzeri için;
- 1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Üzerine;
- Pulbiber
- Kıyılmış maydanoz
Sebzeli Ve Sucuklu Yumurta Kapama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya sıvı yağ ile biberleri kavuralım.
- Biberler kavrulunca üzerine domatesi ekleyip karıştıralım.
- Kapalı halde 2-3 dakika orta ateşte pişirmeye bırakalım.
- Ardından sucukları ,tuz ve karabiber ekleyip ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım.
- Üzerine hazırladığımız yumurtayı ikiye bölüp tavaya dizelim.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Son olarak üzerine pulbiber ve kıyılmış maydanoz serpiştirip tekrar kapağını kapatarak kısık ateşte peynir eriyene kadar pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.
Sebzeli Ve Sucuklu Yumurta Kapama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















