Tahinli Çıtır

Tahinli Çıtır Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet baklava yufkası
  • 1 su bardağı tahin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • Arzuya nazaran fıstık

Tahinli Çıtır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tahin,sıvı yağ ve şekeri yeterlice karıştırın.
  2. Tezgaha 2 adet yufkayı alın, üzerine tahinli harcı sürün,çok fazla dökerseniz pişerken taşar(ben çok sürdüğüm için taştı).
  3. Üzerine ceviz ve fıstık serpin,baştan sona iki parmak boşluk olacak formda katlayıp rulo yapın.
  4. İstediğiniz boyutta dilimleyin yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine hafif aralıklı dizin evvelden ısıtılmış 180 derece pişirin.
  5. ***Bakalavalık yufkaları kesinlikle nemli bir sofra bezine sarın,kullandıkça çıkarın,çok çabuk kuruyor.

Tahinli Çıtır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gelin Pastası
Orman Meyveli Magnolia
Kremalı Tavuk Fileto
Mini Pizza Tarifi
Az Malzemeli Sıvıyağlı Kurabiye
Lokum Kıvamında Kavurma Yapma Ve Saklama Şekli (Videolu)
Hdabla | © 2025 |