Mercimekli Sebzeli Sağlıklı Akşam Yemeği
Mercimekli Sebzeli Sağlıklı Akşam Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram yeşil ya da kırmızı mercimek (ben kırmızıyla yaptım)
- 1 adet soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
- 2 adet havuç (küçük küçük doğranmış yahut jülyen kesilmiş)
- 200 gram mantar (dilimlenmiş)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı önerilir)
- 2–3 yemek kaşığı süzme yoğurt yahut ekşi krema (sauerrahm kullandım)
- İsteğe bağlı: bir ölçü sıvı krema yahut olağan yoğurt (ekstra yumuşaklık için)
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- İsteğe bağlı: kimyon yahut kuru kekik
Mercimekli Sebzeli Sağlıklı Akşam Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri tuz eklemeden suda 20–25 dakika haşlayın. Yumuşadığında suyunu süzün ve bir kenara alın.
- Geniş bir tavada yağı ısıtın.
- Ardından soğan, havuç ve mantarı birlikte tavaya alın.
- Orta ateşte 8–10 dakika kadar kavurun, sebzeler yumuşayıp hafif renk alana kadar.
- Haşladığınız mercimekleri tavaya ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.
- Tuz, karabiber ve baharatlarla tatlandırın.
- Ocaktan aldıktan sonra üzerine süzme yoğurt yahut ekşi krema ekleyin.
- Daha kremamsı bir kıvam isterseniz biraz da sıvı krema yahut yoğurt ek edebilirsiniz.
- Karıştırın ve servis edin.
Mercimekli Sebzeli Sağlıklı Akşam Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









