Tarçın Katmanlı Kek

Tarçın Katmanlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2-3 su bardağı ortası un

Ara katman için;

  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 silme yemek kaşığı un

Üzeri için isteğe nazaran;

  • File badem yada file fındık

Tarçın Katmanlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta şeker ve vanilyayı karıştırma kabına alıp mikserle rengi açılıp kıvam alana kadar bir iki dk çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ ve tereyağını ve sütü ekleyelim.
  3. Son olarak denetimli formda unu ve kabartma tozunu ekleyip kısa periyodik tekrar çırpalım.
  4. Ara katmanı için tarçın, tereyağı, esmer şeker ve unu farklı bir kasede karıştıralım.
  5. Baton kek kalıbına yağlayıp yada yağlı kağıtla kaplayıp kek karışımının yarısından biraz daha fazlasını dökelim .
  6. Üzerine tarçınlı karışımı yayıp kalan harcı dökelim.
  7. Çatal yardımıyla dairesel hareketlerle harcı karıştıralım.
  8. Üzerine file badem serpip evvelce 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim.

Tarçın Katmanlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Doyurucu Ek Gıda
Künefe
Güveçte Etli Patlıcan
Sebzeli Köfte Yemeği
Kaşık Pastası
Yeşil Kabak Tarator
Hdabla | © 2025 |