Tarçın Katmanlı Kek
Tarçın Katmanlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2-3 su bardağı ortası un
Ara katman için;
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 tatlı kaşığı dolusu tarçın
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 silme yemek kaşığı un
Üzeri için isteğe nazaran;
- File badem yada file fındık
Tarçın Katmanlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta şeker ve vanilyayı karıştırma kabına alıp mikserle rengi açılıp kıvam alana kadar bir iki dk çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve tereyağını ve sütü ekleyelim.
- Son olarak denetimli formda unu ve kabartma tozunu ekleyip kısa periyodik tekrar çırpalım.
- Ara katmanı için tarçın, tereyağı, esmer şeker ve unu farklı bir kasede karıştıralım.
- Baton kek kalıbına yağlayıp yada yağlı kağıtla kaplayıp kek karışımının yarısından biraz daha fazlasını dökelim .
- Üzerine tarçınlı karışımı yayıp kalan harcı dökelim.
- Çatal yardımıyla dairesel hareketlerle harcı karıştıralım.
- Üzerine file badem serpip evvelce 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim.

Tarçın Katmanlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







