Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk soğan
- 250 gram çok küçük doğranmış mantar
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı soğuk süt
- 3 su bardağı soğuk su
- Tuz, karabiber
- Maydanoz (isteğe bağlı)
- Muskat (isteğe bağlı)
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve mantarları soteleyin.
- Orta uzunluk soğanı ince doğrayın.
- Tencereye biraz sıvı yağ ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
- Unu ekleyin:Mantarlar kavrulunca unu ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Unun kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Süt ve su ekleyin:Unun üzerine yavaşça soğuk sütü ve suyu ekleyin, daima karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- Baharatları ekleyin:Çorba kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ekleyin. 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın.
- Çorbanız kıvam alınca ocaktan alın. İsteğe bağlı olarak doğranmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.Afiyet olsun!.
Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









