Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk soğan
  • 250 gram çok küçük doğranmış mantar
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3 su bardağı soğuk su
  • Tuz, karabiber
  • Maydanoz (isteğe bağlı)
  • Muskat (isteğe bağlı)

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve mantarları soteleyin.
  2. Orta uzunluk soğanı ince doğrayın.
  3. Tencereye biraz sıvı yağ ekleyin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Doğranmış mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
  5. Unu ekleyin:Mantarlar kavrulunca unu ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Unun kokusu çıkana kadar karıştırın.
  6. Süt ve su ekleyin:Unun üzerine yavaşça soğuk sütü ve suyu ekleyin, daima karıştırarak topaklanmayı önleyin.
  7. Baharatları ekleyin:Çorba kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve rendelenmiş muskat ekleyin. 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın.
  8. Çorbanız kıvam alınca ocaktan alın. İsteğe bağlı olarak doğranmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.Afiyet olsun!.

Sütlü Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üçgen Kek
Patates Yatağında Ispanaklı Kiş
Vişneli Kedi Dili Tatlısı – Ferahlatıcı Ve Pratik! (Videolu)
Fırında Patlıcan Kebabı
Kahvaltıda Yapabileceğimiz Krep (Vazgeçilmeziniz Olacak)
Tuzlu Kurabiye (Kandil Simidi )
Hdabla | © 2025 |