Kruvasan

Kruvasan Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için :

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un ( denetimi ekleyin)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Aralarına sürmek için :

  • Tereyağı yahut margarin

Kreması için :

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Arasına:

  • Sürülebilir çikolata
  • Çilek
  • 1 paket çikolata
  • Fındık yahut ceviz
  • Pudra şekeri

Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için:Su, sıvı yağ, yumurta, şeker, maya, tuz ekleyip karıştırın daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim hamurmuzun yoğurma süreci bittikten sonra üzerine tereyağı ekleyip elimizle yedirdim ve üzerini örterek 30 dk mayalaması için dinlendirelim.
  2. Kreması için :Krem şanti hariç öteki tüm gereçleri ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım ve krem şanti de ekleyip 10 dk kadar mikser ile birlikte çırpalım ve kenara alalım.
  3. Birleştirmek için :Mayalanan hamurumuzu tezgaha alalım ve 10 eşit modüle bölelim ve beze haline getirelim oklava yahut merdane yardımıyla tabak büyüklüğünde açalım ve açtığımız hamurların ortalarına tereyağı yahut margarin sürelim her tarafına gelecek halde.
  4. Üst üste bıraktığımız hamurların altına ve üstüne un serpelim ve merdane ile açalım.
  5. Hamuru açabildiğimiz kadar açalım, sonra yukardan ve aşağıdan katlayıp dikdörtgen olacak biçimde açalım ,aşırı olmayacak formda ince açalım.
  6. Daha sonra 5 eşit modüle bölelim ,kestiğimiz kesimleri da görseldeki üzere çapraz biçimde ortadan keselim ve üçgen kısmına bıçak ile çizik atalım ve saralım .
  7. Kuruvasanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk kadar kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Piştikten sonra soğuması için kenara alalım soğuduktan sonra bıçak ile yanlamasına keselim ve içine sürülebilir çikolata sürelim.
  9. Daha sonra kremamızı ve dilimlediğimiz çilekleri katalım ve üzerine benmari adabı eritilmiş olan çikolatayı kuruvasanların üzerine gezdirelim.
  10. Son olarak da fındık yahut ceviz serpelim en sonunda da pudra şekeri serpelim.

Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Donut
Dondurucuda Çok Pratik 2 Soğuk Kahve (Videolu)
Damla Çikolatalı Muffin
Yumuşak Cevizli Kurabiye
Yarma Çorbası
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Hdabla | © 2025 |