Taze Soğanlı Yumuşacık Sini Pidesi
Taze Soğanlı Yumuşacık Sini Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- Yeteri kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
İç harcı için;
- 10-15 adet taze soğan
- 1 kısım taze sarımsak (isteğe bağlı)
- Süt kaymağı (isteğe bağlı)
- 50 gram kaşar peyniri (arzuya göre)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon (çay kaşığının ucuyla)
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Çörek otu
- Susam
Taze Soğanlı Yumuşacık Sini Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza su, maya ve şekeri ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
- Bir 10 dakika etkinleşmesini bekleyelim.
- Sonra tuzu ve ununu ölçülü bir halde koyup ele yapışan bir hamur elde edelim. ( 3,3-5 bardak kâfi oluyor lakin markasına nazaran de değişiklik gösteriyor. ) hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Biz soğanını ince ince doğrayalım tavaya alalım 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup hafif kavuralım sarmısak, baharat ve tuzunu da ek edip altını kapatalım. ( isterseniz çiğden de koyabilirsiniz isteğe kalmış 😉) (elinizde ıspanak, ısırgan, taze nane varsa onları da isteğe nazaran içine ek edebilirsiniz).
- Dipnot 🖋️🖋️🖋️Benim elimde süt kaymağı ve az ölçüde rendelenmiş kaşar peyniri de vardı onları da ek ettim fakat koymayabilirsiniz de.
- Hamurumuz 1 saatin sonunda mayalandı hafif un serpip havasını alalım ve yağladığımız orta uzunluk tepsimize alalım hamuru hafif bastırarak elimizi yağa batırıp biraz açalım hazırladığımız iç harcı ortasına koyalım ve fotoğraf da göründüğü üzere hamuru dışarıdan ortasına gerçek kapatalım.
- O büzdürdüğümüz hamur alta gelecek halde hamuru karşıt çevirelim ve tepsinin yağından elimize alıp hamuru tepsi boyutunda açalım ( yağladığımız için rahatça açılıyor esasen. ).
- 15 dakika tepsi mayası verelim.
- Yumurta sarısı ve yoğurdu güzelce çırpıp her tarafına sürelim. Bıçakla dilimlere ayıralım.
- Üzerine çörek otu ve susam serpelim.Fırına verelim.
- 180 derece fırında altı üstü nar üzere kızarana dek pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edebiliriz ister köpüklü bir ayranla isterseniz misss üzere bir çayla ister kahvaltıya ister beş çayınıza yapabileceğiniz kusursuz ve çok doyurucu bir hamur işi. Afiyet, lezzet şifa olsun 💐.
Taze Soğanlı Yumuşacık Sini Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















