Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su bardağı ceviz içi

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 paket şekerli vanilin

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti için su ve şekeri yaklaşık 15 dakika kaynatalım hafif uzadıktan sonra bir paket şekerli vanilini ekleyelim.
  2. Ardından kreması için süt,nişasta ve şekeri kıvam alana kadar pişirelim akabinde şekerli vanilin ve krem şantiyi ekleyelim ve mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
  3. Diğer yandan keki için yumurta ve şekeri güzelce çırpıp sıvı yağ ve kabartma tozunu ekleyip yine karıştıralım.
  4. Hindistan cevizi, galeta unu ve ceviz kırığını da ekleyip karıştıralım.
  5. Sıvı yağ ile yağladığımız büyük borcama kek hamurunu dökelim .
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
  7. Fırından çıkardığımız kek sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökelim, bu halde yaklaşık yarım saat dinlendirelim, akabinde kremasını da ekleyip 2 saat dinlenmeye bırakalım.
  8. Hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun.

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit Poğaça
Annemin Tarifiyle Mantar
Buzluktan Çıkar, 20 Dakikada Mis Gibi Taze Fasulye! | Pratik Lezzetli Tarif (Videolu)
Kavurmalı Patila (Gözleme ,d Börek )
Zeytinyağlı Biber Dolması
Baton Kalıpta Sade Kek
Hdabla | © 2025 |