Sütlaç (Karacadağ Pirinci İle Sütlaç)
Sütlaç (Karacadağ Pirinci İle Sütlaç) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 çay bardağı pirinç ( karacadağ pirinci kullandım ben, olağan pirinç de olur)
- 1 litre su
- 3 yemek kaşığı pirinç unu
- 1,5 -2 su bardağı toz şeker (eğer çok şekerli sevmiyorsanız 1,5 bardak kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- Tarçın
- 1 limon kabuğu rendesi
Sütlaç (Karacadağ Pirinci İle Sütlaç) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci beyaz nişastası kalmayana, pak su akana dek yıkıyoruz.
- 1 litre su ile yavaş ateşte, pirinçler suyunu çekip uzayana kadar pişiriyoruz.
- Yüksek ateşte tabanı tutabilir, orta ara karıştırarak orta yahut düşük ateşte pişirin.
- 1 litre soğuk sütümüzü ekleyip, orta ara karıştırıp kaynatıyoruz.
- Bir kasede 3 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezip, pütürsüz hale getiriyoruz.
- Tencerede kaynayan sütten birkaç kepçe pirinç ununa alıp, pirinç ununu ılık hale getiriyoruz.
- Pirinç ununu kaynayan sütümüze ekleyip karıştırıyoruz. 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Güzelce kıvamlanıyor.
- Damak tadınıza nazaran 1,5- 2 su bardağı toz şekeri ekleyip, limon rendemizi de ekleyip 1-2 taşım kaynatıyoruz.
- Sütlacı kaselere aktarıp, soğuduktan sonra isteğinize nazaran üzerine tarçın ile servis edebilirsiniz.
Sütlaç (Karacadağ Pirinci İle Sütlaç) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















