Tuzlu Misket Kurabiye
Tuzlu Misket Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 yemek kaşığı çörekotu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 50 gram eritilmiş tuzlu tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Bir tutam maydanoz
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Tuzlu Misket Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sirke, yağ, süt, çörekotu ve yumurtayı uygunca karıştıralım.
- Üzerine tuzunu, elenmiş kabartma tozu ve unu denetimi formda ekleyelim.
- Kulak göğsü kıvamına gelene kadar hamuru yoğuralım.
- 5 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde bezeler alalım. Bezeleri top haline getirip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim.
- 180°c evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk fırında denetim ederek pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.
Çocuklara okula beslenme olarak, kahvaltılarınıza, akşam çayları yanına, beş çayı konuklarınıza hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif✨.
Afiyet olsun🌸.
Tuzlu Misket Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






