Tuzlu Misket Kurabiye

Tuzlu Misket Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 50 gram eritilmiş tuzlu tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Tuzlu Misket Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sirke, yağ, süt, çörekotu ve yumurtayı uygunca karıştıralım.
  2. Üzerine tuzunu, elenmiş kabartma tozu ve unu denetimi formda ekleyelim.
  3. Kulak göğsü kıvamına gelene kadar hamuru yoğuralım.
  4. 5 dk kadar dinlenmeye bırakalım.
  5. Dinlenen hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde bezeler alalım. Bezeleri top haline getirip, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim.
  7. 180°c evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk fırında denetim ederek pişirelim.
  8. İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz.

Çocuklara okula beslenme olarak, kahvaltılarınıza, akşam çayları yanına, beş çayı konuklarınıza hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarif✨.

Afiyet olsun🌸.

Tuzlu Misket Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bardak Mısır
Çocukların Bayılarak Yediği ,Görüntüsü Şirin Mi Şirin Kirpi Kurabiye
Karnıyarık Poğaça
Şipşak Tiramisu! Tamamı Sadece 430 Kalori!
Vietnamese Tavuklu Pho
Fırında Ekşili Yeşil Fasulye
Hdabla | © 2025 |