Girit Usulü Bezelye

Girit Tarzı Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram iç bezelye
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 tane iri doğranmış taze soğan
  • 7-8 tane sarımsak
  • 1 tutam dereotu

Girit Adabı Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkanan bezelyeleri tencereye koyup üzerine 1 bardak sızma yağını ekliyoruz.
  2. En üste sarımsakları ,iri doğranmış soğanları ,tuzu, portakal suyunu ve yarım çay bardağı suyu koyuyor ve tencerenin göbeğine irice bir tutam dereotunu yerleştirip pişirmeye bırakıyoruz.
  3. 25-30 dakika içerisinde pişiyor.
  4. Piştikten sonra dereotunu içinden çıkarıp bir kaç sap taze dereotu kıyıp (elimizlede koparabiliriz)tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.

Hepsi bu kadar hem kolay hem lezzetli bir zeytinyağlı oluyor denemenizi şiddetle tavsiye ederim sevgiler!.

Girit Metodu Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Çiğ Köfte (Sushi Çiğ Köfte)
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü
Tavuk Köfteli İslim Kebabı
Kinoadan Biber Dolması
Su Böreği
Taş Kadayıf
Hdabla | © 2025 |