Adana Kebap (Acısız)
Adana Kebap (Acısız) Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 70 gram kuyruk yağı
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Toz biber
- Nane
- Kekik
Adana Kebap (Acısız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan domates ve biberleri blemderdan geçirelim.
- Kuyruk yağını ince doğrayıp kıymaya ekledim.
- Karıştırma kabına kıymayı ,kuyruk yağını ve sebzeli harcı koyup ,üzerine tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Ben kare borcam kullandım tabanı çok ince olmasın yoksa kurur elimle bastırarak düzelttim ve uzun şeritler halinde kesip 220 derecede 45 dakika pişirdim.
- Yumuşacık lavaşlar yapıp servis yaptım (lavaş tanımı sayfamda mevcut buraya sığdıramadığım için eklemedim ).
Adana Kebap (Acısız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















