Adana Kebap (Acısız)

Adana Kebap (Acısız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 70 gram kuyruk yağı
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Toz biber
  • Nane
  • Kekik

Adana Kebap (Acısız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan domates ve biberleri blemderdan geçirelim.
  2. Kuyruk yağını ince doğrayıp kıymaya ekledim.
  3. Karıştırma kabına kıymayı ,kuyruk yağını ve sebzeli harcı koyup ,üzerine tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  4. Ben kare borcam kullandım tabanı çok ince olmasın yoksa kurur elimle bastırarak düzelttim ve uzun şeritler halinde kesip 220 derecede 45 dakika pişirdim.
  5. Yumuşacık lavaşlar yapıp servis yaptım (lavaş tanımı sayfamda mevcut buraya sığdıramadığım için eklemedim ).

Adana Kebap (Acısız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Çoban Turtası
Tuzlu Kurabiye Poğaçasi
Çikolatalı Bulut Kek
Boşnak Mantısı
Çilekli Yoğurt (Diyete Uygun)
Bebişlere Lor Peynir
Hdabla | © 2025 |