Anne Keki

Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Kalıbı yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin

Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Klasik olarak anlatıldığı üzere 😉 yumurta ve şeker güzelce karıştırılır.
  2. Sonra sırasıyla tüm gereçler eklenir ve yağlanmış unlanmış kalıba dökülür her yerine eşit dağılması için iki cins çevrilir ( anne yöntemi)
  3. Püf nokta olarak süt ve yumurtanın oda sıcaklığında olması kekimizin güzelce kabarması için gerekli 🫶bir de birinci 20 dk katiyen fırının kapağını açmıyoruz 👸.
  4. Önceden 150 derecede ısıttığımız fırınımızı 180 dereceye getiriyoruz kekimizi fırına atıyoruz yaklaşık 40 dk pişen kekimizi fırından alıyoruz sıcağı geçtikten sonra kalıbımızdan çıkarıyoruz. İvedi etmiyoruz 🤭

Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Ispanaklı Börek
Pratik Balkabağı Yemeği Az Kalorili Ve Lezzetli
Patatesli Bükme Kol Böreği
Elma Şekilli Kurabiye Tarifi (Videolu)
Bülbül Yuvası Tatlısı (Videolu)
Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet