Zeytinli Pamuk Poğaça (Videolu)
Zeytinli Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200ml 120ml
Hamur için;
- 120 ml ılık süt
- 120 ml ılık su
- 10 gram kuru maya
- 5 gram toz şeker
- 120 ml sıvı yağ
- 1 yumurta beyazı
- 720 gram un (6 su bardağı)
- 5 gram tuz
İç materyal:
- 100 gram beyaz peynir
- 50 gram doğranmış zeytin
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu yahut haşhaş
Zeytinli Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, su, maya ve şekeri karıştırıp 5 dakika bekletin.
- Sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu ekleyin.
- Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğurun.
- 1 saat mayalandırın.
- Hamuru 16 eşit kesime bölün (70’er gram).
- Bezeleri 10 dakika dinlendirin.
- Hafif yağladığınız tezgahta elinizle açın, kenarına peynirli-zeytinli içi koyup rulo yapın.
- Ruloları biraz dinlendirdikten sonra tekrar uzatıp düğüm formu verin.
- Tepsiye dizip 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 190°c fırında 25–30 dakika pişirilir.

Zeytinli Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











