Mayalı Peynirli Poğaça

Mayalı Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık yoğurt
  • 2 adet yumurta akı içine sarısı üzerine
  • 2 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un

İç gereçleri;

  • 200 gr beyaz yağlı peynir
  • 1 yemek kaşığı un

Üzeri için ;

  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • Susam

Mayalı Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kasenin içene oda ısısında yumurta akı,yaş maya,yoğurt,süt toz şeker ilave ederek. Tel çırpıcı ile birlikte, karıştırın.
  2. Ardından kulak göğsü kıvamında olucak halde,kontrollü olarak,unu ek ederek,hamuru yoğurup,üzerini kapatıp, yarım saat bekletin.
  3. Bir kaseye,yumurta sarısını, pudra şekeri, sıvı yağ ek ederek birlikte karıştırın.
  4. Peyniri çatal, yardımıyla ezin. İçine unu ek ederek, birlikte karıştırın.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde, kesimler koparıp, avuç içinde açın,içine peynir ek ederek,tekrardan avuç içinde yuvarladıktan sonra, yağlı kağıt serilmiş, fırın tepsisine aralıklı olarak, poğaça hamurunu dizin.
  6. Ben,kendi fırında,ön ısıtma yapmadan soğuk fırında ,180 derecede,25 dakika denetimli olarak pişiriyorum.
  7. Fırında poğaçalar ,piştikten sonra,servis tabağına bırakın. Afiyet olsun 🙏🌼.

Mayalı Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Butlarının En Güzel Hali
Dilim Mozaik Pasta Tarifi
Anne Köftesi
Karaköy Poğaça (Pastane Poğaçası)
Berliner
Fırında Ballı Somon Balığı
Hdabla | © 2025 |