Labneli Ispanaklı Kıyır Poğaça
Labneli Ispanaklı Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı doğranmış ıspanak
- 4 bardak un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- Labne peyniri ve süzme peynir (veya beyaz peynir)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1-2 yemek kaşığı süt
Labneli Ispanaklı Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanak ve sıvı yağı rondodan geçirelim, karıştırma kabına alalım .
- Diğer tüm materyalleri karıştırma kabına alıp yoğuralım, unu denetimli ekleyelim.
- Hamurlardan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp elimizle hafif bastırarak açalım, içine peynir karışımından bir tatlı kaşığı kadar koyup kapatalım ve yuvarlayalım.
- Üzerine bir bıçak yardımı ile artı biçiminde iki çizik atalım, yumurtalı sütlü karışımdan bir fırça yardımıyla sürelim.
- Susam serptikten sonra 185 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.
Labneli Ispanaklı Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















