Labneli Ispanaklı Kıyır Poğaça

Labneli Ispanaklı Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı doğranmış ıspanak
  • 4 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Labne peyniri ve süzme peynir (veya beyaz peynir)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1-2 yemek kaşığı süt

Labneli Ispanaklı Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanak ve sıvı yağı rondodan geçirelim, karıştırma kabına alalım .
  2. Diğer tüm materyalleri karıştırma kabına alıp yoğuralım, unu denetimli ekleyelim.
  3. Hamurlardan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp elimizle hafif bastırarak açalım, içine peynir karışımından bir tatlı kaşığı kadar koyup kapatalım ve yuvarlayalım.
  4. Üzerine bir bıçak yardımı ile artı biçiminde iki çizik atalım, yumurtalı sütlü karışımdan bir fırça yardımıyla sürelim.
  5. Susam serptikten sonra 185 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.

Labneli Ispanaklı Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Kabaklı Börek ( Tuzlu)
Balkabaklı Sürpriz Muhallebi
Ekmek Islaması Tarifi
Rulo Pasta
Kırmızı Marul Salatası- Lolorosso (Vitamin Bombası)
Lifli Proteinli Diyet Salata
Hdabla | © 2025 |