Meşhur Tire Köftesi Tarifi – İzmir’in Efsane Lezzeti (Videolu)

Meşhur Tire Köftesi Tanımı – İzmir’in Efsane Lezzeti İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı tuz

Sos için;

  • 3 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Servis için;

  • Maydanoz

Meşhur Tire Köftesi Tanımı – İzmir’in Efsane Lezzeti Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yarım kilogram kıymanın içerisine bir yemek kaşığı tuz ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  2. Yoğurma süreci tire köftesinin en değerli kademelerinden biridir.
  3. Yaklaşık 5 dakika boyunca kıymayı güzelce yoğurun. Bu sayede kıyma, sıkı ve dağılmayan bir kıvam alacaktır.
  4. Yoğurduğunuz köfte harcını en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu adım, köftenin kıvamını ve lezzetini artıracaktır.
  5. Tire köftesinin özelliği, etin kendi tadını ön plana çıkarmasıdır. Bu yüzden kıymaya tuz dışında ekstra gereç eklenmez.
  6. Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve elinizle hal vererek şişlere dizin.
  7. Köfteleri şişe dizerken ortalarında boşluk bırakmadan, sıkı bir biçimde yerleştirin.
  8. Hazırladığınız köfteleri yağsız bir tavada orta ateşte pişirin. Orta ara çevirerek tüm yüzeylerinin eşit formda kızarmasını sağlayın.
  9. Ayrı bir tavada domates sosunu hazırlayın. Şayet hazır domates sosu kullanmıyorsanız, 3 adet rendelenmiş domatesi bir tavada pişirerek doğal bir sos yapabilirsiniz.
  10. Köfteler güzelce piştikten sonra şişleri çıkarın. Daha sonra köfteleri eritilmiş bol tereyağı içerisinde kızartarak lezzetlendirin.
  11. Tereyağında kızarttığınız köftelerin üzerine domates sosunu ve kalan tereyağını dökün. Son olarak ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Meşhur Tire Köftesi Tanımı – İzmir’in Efsane Lezzeti Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Çikolatalı Kurabiye
Hızlı Hazırlanan Misafir Menüsü
Fellah Köftesi
Kakaolu Muffinler (İçi Dolgulu) Kek
Maş Fasülye Salatası
İç Dolgulu Şerbetli İrmik Tatlısı
Hdabla | © 2025 |