Tarçınlı Kek (Videolu)

Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için:

  • 2 adet orta uzunluk yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker (100 gr.)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş (70 gr.)
  • 3 su bardağı un (360 gr.)
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Tarçınlı dolgusu için:

  • 4 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş (100 gr.)
  • Yarım su bardağı esmer şeker (100 gr.)
  • 1 yemek kaşığı un (15 gr.)
  • 1,5 yemek kaşığı tarçın (15 gr.)

Üzerine sürmek için:

  • 175 gram krem peyniri
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri (35 gr.)

Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını evvelce 180 derece alt/üst ısıda ısıtın. Kare yahut yuvarlak bir kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın.
  2. Büyük bir karıştırma kabında yumurtaları, vanilya şekerini ve şekeri mikserle köpürene kadar 3 dakika çırpın. Sütü ekleyin ve güzelce karıştırın. Unu, kabartma tozunu ve eritilmiş tereyağını ekleyin ve pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar çırpın.
  3. Hamuru hazırlanan fırın kalıbına dökün.
  4. Tarçınlı dolgusu için eritilmiş tereyağını esmer şekeri, unu ve tarçını bir kasenin içinde karıştırın. Tarçınlı dolguyu hamurun üzerine eşit olarak yayın ve akabinde bir çatalla mermer deseni oluşturun.
  5. Keki evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Bir şiş ile test edin. Fırın kabının kenarını çıkarın ve keki soğumaya bırakın.
  6. Pudra şekeri ve krem peyniri bir kasede karıştırarak pürüzsüz bir krema elde edin. Soğuyan kekin üzerine sürün. Kekiniz dilimleyip servis edin 👌🏻 çoooook lezzetli kesinlikle deneyin.

Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol Tarifi
Karadutlu Muhallebi
Cepli Sandviç Poğaça (Videolu)
Kardan Adam Trüf
Ezogelin Çorbası (Pratik)
İrmikli Sütlü Tatlı (10 Dakikada Hazır)
Hdabla | © 2024 |