Hasan Paşa Köftesi

Hasan Paşa Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 800 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan (rendesi hafif suyu sıkılmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı galeta
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Patates püresi için;

  • 3 adet büyük patates
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı rende kaşar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı su

Üzeri için;

  • Rende kaşar

Hasan Paşa Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soyduğumuz yıkadığımız patatesleri iri iri doğrayıp tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ek edip ocağa alalım yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  2. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp pürüzsüz bir biçimde ezelim ,süt ,tereyağı, tuz, karabiber ek edip güzelce karıştıralım.
  3. Daha sonra kaşar ek edip tekrar karıştıralım bir kenara alalım.
  4. Köfte için geniş bir kabın içerisine kıyma galeta hafif suyu sıkılmış rende soğan, sarımsak, baharat ve tuzları alıp güzelce yoğuralım.
  5. 12 eşit kesime bölelim ve elimizle yuvarlayalım.
  6. Yuvarladığımız köfteye hafif baş parmağımızla bastırarak açalım çanak haline getirelim .
  7. Küçük bir püf noktası bu süreci yaparken elimizi hafif ıslatırsak daha hoş sonuç alırız hepsini bu biçimde hazırlayıp tepsiye yerleştirelim.
  8. 200 derece ısıttığımız fırında 20 dakika pişirelim fırından çıkaralım hazırladığımız patates püresini bir kaşık yardımıyla köftelerin içine tepeleme olacak formda dolduralım.
  9. Küçük bir kasenin içinde sıvı yağ salça ve sıcak suyu karıştırarak eritelim .
  10. Patates pürelerinin de üzerine gelecek halde sosu üzerine dökelim tekrar fırına verip yaklaşık 7-8 dakika daha pişirelim.
  11. Üzerine rendelenmiş kaşar serpip kaşarlar erinceye kadar fırında tutalım ve fırından alalım birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Hasan Paşa Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Kek
Şifa Deposu Terbiyeli Tavuk Çorbası
Domatesli Pirinç Pilavı
Peynirli Dereotlu Mayasız Poğaça (Hızlı Ve Pratik)
Pirinç Ve Et Dolgulu Patlıcan Dolması
Balık Biber Turşusu (Közlenmiş)
Hdabla | © 2025 |