Hasan Paşa Köftesi
Hasan Paşa Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 800 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan (rendesi hafif suyu sıkılmış)
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı galeta
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Patates püresi için;
- 3 adet büyük patates
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı rende kaşar
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı su
Üzeri için;
- Rende kaşar
Hasan Paşa Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soyduğumuz yıkadığımız patatesleri iri iri doğrayıp tencereye alalım, üzerini geçecek kadar su ek edip ocağa alalım yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzüp pürüzsüz bir biçimde ezelim ,süt ,tereyağı, tuz, karabiber ek edip güzelce karıştıralım.
- Daha sonra kaşar ek edip tekrar karıştıralım bir kenara alalım.
- Köfte için geniş bir kabın içerisine kıyma galeta hafif suyu sıkılmış rende soğan, sarımsak, baharat ve tuzları alıp güzelce yoğuralım.
- 12 eşit kesime bölelim ve elimizle yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız köfteye hafif baş parmağımızla bastırarak açalım çanak haline getirelim .
- Küçük bir püf noktası bu süreci yaparken elimizi hafif ıslatırsak daha hoş sonuç alırız hepsini bu biçimde hazırlayıp tepsiye yerleştirelim.
- 200 derece ısıttığımız fırında 20 dakika pişirelim fırından çıkaralım hazırladığımız patates püresini bir kaşık yardımıyla köftelerin içine tepeleme olacak formda dolduralım.
- Küçük bir kasenin içinde sıvı yağ salça ve sıcak suyu karıştırarak eritelim .
- Patates pürelerinin de üzerine gelecek halde sosu üzerine dökelim tekrar fırına verip yaklaşık 7-8 dakika daha pişirelim.
- Üzerine rendelenmiş kaşar serpip kaşarlar erinceye kadar fırında tutalım ve fırından alalım birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Hasan Paşa Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















