Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar
Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 3 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- Yarım çay kaşığı tuz
Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli tüm gereçleri karıştırma kabına alıp çırpma teliyle yeterlice karıştıralım, üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru spatula yardımı ile karıştırıp havasını söndürelim.
- Hamuru sıkma torbasına koyalım torbanın uç kısmını makasla keselim.
- Sıkma torbasını bür elimizle sıkalım ucundan çıkan hamurları makasla kesip yağın içine atalım (makasın ucuna da orta sıra fırça ila yağ sürerek)
- Hamurları derin yağda çevirerek kızartalım.
- Üzerini çikolata ve fıstık ile süsledim çok hoş oldular😋😋.
Hamura El Sürmeden Çıtır Çıtır Lokmalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













