Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Çikolata sosu için;
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı un
- Yarım tatlı kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri kek karıştırma kabında uygunca köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyelim, karıştıralım.
- Elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ekleyelim, bir yandan karıştırmaya devam edelim. Harcımız olağan kek harcından biraz sıvı olsun ki süngerimsi yapıyı elde edebilelim.
- Yağlanmış kek kalıbına harcı boşaltalım, 180°c fırında 20-25 dk içi hamur kalmayacak halde pişirelim.
- Kek bir yandan pişerken ocağa aldığımız sos tenceresine bütün sos materyallerini ekleyip ocağın altını açmadan evvel güzelce karıştıralım.
- Sonrasında sosumuz kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Fırından çıkan kekimizin birinci sıcaklığı geçmesi için kenara soğumaya bırakalım.
- Sosumuz kıvam aldıktan sonra onu da kenara soğumaya alalım.
- Kek de sosumuz da ılık olacak. Sonrasında kekimize kürdanla delikler açalım, sosu tüm kekin üzerine yedirelim.
- Üzerini hindistan cevizi ile süsleyelim.
- Dolapta soğuyup dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






