Kaşarlı Lokma (Pişi)

Kaşarlı Lokma (Pişi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağından iki parmak eksik süt o kalan iki parmakta su olacak
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 12 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) su bardağı kaşar peynir rendesi (yarım su bardağı)
  • Susam ve çörek otu (isteğe bağlı)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Kaşarlı Lokma (Pişi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba instant mayayı koyuyoruz,1 çay kaşığı şekeri döküyoruz, mayaya ocakta ısıttığımız sütü koyuyoruz ,sütten sonra suyuda koyuyoruz ve mayayı çırpıcı ile karıştırıyoruz.
  2. Karışan mayaya yoğurdu sirkeyi tuzu koyup karıştırıyoruz.
  3. Sonra eleyerek unu ek ediyoruz ve hamur tutmaya başlıyoruz.
  4. Hamur haline gelen karışıma kaşar peyniri susamı ve çörek otunu ek ediyoruz tekrar yoğuruyoruz.
  5. Yoğurduğumuz hamuru 15-20dk kadar mayalansın diye dinlendiriyoruz. Tabiki dilerseniz daha fazlada dinlendirebilirsiniz.
  6. Bir tencereye bol sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz.
  7. Bir kaseye az sıvı yağ döküyoruz ellerimizi yağlamak için.
  8. Önce kasedeki yağdan az alıp ellerimizi yağlıyoruz sonra dinlendirdiğimiz hamurdan küçük yumruk formunda bir kesim alıyoruz elimize.
  9. Önce yuvarlıyoruz sonra elimizle açıyoruz lokma formunu veriyoruz ve kızgın yağa atıp kızartıyoruz.
  10. Hamur bitene kadar bu sürece devam.
  11. Kızaran lokmalar altın sarısı renginde olacak çok kızartmayın. Afiyet olsun. 🥰.
  • Not;Kişi sayısına nazaran gereç sayıları arttırılabilir

Kaşarlı Lokma (Pişi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Un Helvası
Yoğurtlu Brüksel Lahanası
Yumurtasız Yayla Çorbası
10 Dakikada Dondurma Tadında Tatlı Parfe
Vişneli Muhallebi
Antep Fıstıklı Muffin
Hdabla | © 2025 |