Kaşarlı Lokma (Pişi)
Kaşarlı Lokma (Pişi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağından iki parmak eksik süt o kalan iki parmakta su olacak
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 12 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) su bardağı kaşar peynir rendesi (yarım su bardağı)
- Susam ve çörek otu (isteğe bağlı)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Kaşarlı Lokma (Pişi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba instant mayayı koyuyoruz,1 çay kaşığı şekeri döküyoruz, mayaya ocakta ısıttığımız sütü koyuyoruz ,sütten sonra suyuda koyuyoruz ve mayayı çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Karışan mayaya yoğurdu sirkeyi tuzu koyup karıştırıyoruz.
- Sonra eleyerek unu ek ediyoruz ve hamur tutmaya başlıyoruz.
- Hamur haline gelen karışıma kaşar peyniri susamı ve çörek otunu ek ediyoruz tekrar yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru 15-20dk kadar mayalansın diye dinlendiriyoruz. Tabiki dilerseniz daha fazlada dinlendirebilirsiniz.
- Bir tencereye bol sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz.
- Bir kaseye az sıvı yağ döküyoruz ellerimizi yağlamak için.
- Önce kasedeki yağdan az alıp ellerimizi yağlıyoruz sonra dinlendirdiğimiz hamurdan küçük yumruk formunda bir kesim alıyoruz elimize.
- Önce yuvarlıyoruz sonra elimizle açıyoruz lokma formunu veriyoruz ve kızgın yağa atıp kızartıyoruz.
- Hamur bitene kadar bu sürece devam.
- Kızaran lokmalar altın sarısı renginde olacak çok kızartmayın. Afiyet olsun. 🥰.
- Not;Kişi sayısına nazaran gereç sayıları arttırılabilir
Kaşarlı Lokma (Pişi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






