Ispanaklı Gözleme

Ispanaklı Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 7 su bardağı un

Harç için:

  • 500 gram ıspanak
  • 3 orta uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 3 çay kaşığı tuz

Ispanaklı Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları yıkayıp ince ince doğrayalım.
  2. Soğanı doğrayıp ıspanağa ek edelim.
  3. Daha sonra zeytinyağı ve pul biber ek edip karıştıralım. (tuz eğini yapmayalım ıspanağı eritmemesi için. ).
  4. 2 buçuk su bardağı su, tuz ve zeytinyağını bi kaba ek edip karıştıralım.
  5. Azar azar un ekleyip yoğuralım. Yaklaşık 6-7 su bardağı un alıyor.
  6. Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bi hamur elde edelim.
  7. Beklemeden bezelere bölelim ve istediğimiz büyüklükte açalım.
  8. Ispanak harcından ek edip eşit formda yerleştirelim ve tuz eği yapıp kapatalım. (havasını alıp elimizle kenarlarını bastıralım. ).
  9. Orta ateşte lahmacun makinası yasa tabada pişirelim. Piştikten sonra tereyağı sürelim. Afiyet olsun.

Ispanaklı Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Karnabahar
Yalancı Çiğ Köfte
Örgü Poğaça
Yoğurtlu Pirinçli Semizotu
Pancar Tarator
Tavuk Şiş
Hdabla | © 2025 |