Kahvaltıya, Çaya, Misafire Buzlukta Simit Tarifi (Videolu)

Kahvaltıya, Çaya, Konuğa Buzlukta Simit Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı doluca kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı doluca tuz
  • Aldığı kadar un (kıvamı poğaça hamurundan sert olacak)

Pekmezli su için;

  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su

Üzeri için;

  • Simit susamı yada kavrulmuş susam

Kahvaltıya, Çaya, Konuğa Buzlukta Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve suyu ılıtalım. Maya ve şekeri ekleyip 5 dk etkinleşmesi için bekleyelim.
  2. Sıvı yağ ve tuzu ekleyelim. Karıştıralım.
  3. Hamurun kıvamı sert bir hamur olacak poğaçadan biraz daha sert denetimli unu ekleyelim.
  4. 15- 20 dk kadar mayalansın.
  5. Mayalandıktan sonra hamuru küçük bezelere ayıralım 2 şerli kullanacağız.
  6. Bezelere ayırdıktan sonra rulo yapalım. Simit formunu verelim.
  7. Pekmezli suyumuzu ve kavrulmuş susamımızı hazırlayalım.
  8. Şeklini verdiğimiz simitleri evvel pekmezli suya sonra susama batırıp yağlı kağıt üzerine serelim.
  9. Buzluğa pişirmeden atıp 15 dk kadar şoklayalım. Sonrasında yağlı kağıttan çıkarıp poşetleyebilirsiniz.
  10. Dilediğiniz vakit 200 derece fırında fırının içine bir kapta su koyup pişirebilirsiniz afiyet olsun.

Kahvaltıya, Çaya, Konuğa Buzlukta Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Kolay Bayatlamayan Mükemmel Rulo Pasta
Orman Meyveli Sütlü İrmik Tatlısı
Kırmızı Biberli Poğaça
Reyhan Şerbeti (Videolu)
Soğuk Yaz Çorbası
Hdabla | © 2025 |