Kahvaltıya, Çaya, Misafire Buzlukta Simit Tarifi (Videolu)
Kahvaltıya, Çaya, Konuğa Buzlukta Simit Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı doluca kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı doluca tuz
- Aldığı kadar un (kıvamı poğaça hamurundan sert olacak)
Pekmezli su için;
- 3 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
Üzeri için;
- Simit susamı yada kavrulmuş susam
Kahvaltıya, Çaya, Konuğa Buzlukta Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve suyu ılıtalım. Maya ve şekeri ekleyip 5 dk etkinleşmesi için bekleyelim.
- Sıvı yağ ve tuzu ekleyelim. Karıştıralım.
- Hamurun kıvamı sert bir hamur olacak poğaçadan biraz daha sert denetimli unu ekleyelim.
- 15- 20 dk kadar mayalansın.
- Mayalandıktan sonra hamuru küçük bezelere ayıralım 2 şerli kullanacağız.
- Bezelere ayırdıktan sonra rulo yapalım. Simit formunu verelim.
- Pekmezli suyumuzu ve kavrulmuş susamımızı hazırlayalım.
- Şeklini verdiğimiz simitleri evvel pekmezli suya sonra susama batırıp yağlı kağıt üzerine serelim.
- Buzluğa pişirmeden atıp 15 dk kadar şoklayalım. Sonrasında yağlı kağıttan çıkarıp poşetleyebilirsiniz.
- Dilediğiniz vakit 200 derece fırında fırının içine bir kapta su koyup pişirebilirsiniz afiyet olsun.
Kahvaltıya, Çaya, Konuğa Buzlukta Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









