Pişi (Patates Farkıyla)

Pişi (Patates Farkıyla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 küçük uzunluk çiğ patates rendesi
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Çeyrek su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı

Pişi (Patates Farkıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un uygun bir kaba alınır.
  2. Ortası havuz üzere açılır.
  3. Su dışında başka gereçler unun ortasına konur.
  4. Kenarlarından toplanarak yavaş yavaş su verilir.
  5. Ele yapışan bir hamur elde edilir.
  6. El hafif yağa batırılarak hamur toparlanır.
  7. Kaşık yardımıyla biçim verilir.
  8. Kaşık evvel yağa batırılır.
  9. Sonra tekrar yağlı ele bastırılarak biçim verilir.
  10. Önceden ısıtılmış kızgın yağda orta ateşte kızartılır.

Pişi (Patates Farkıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maraş Biber Turşusu (Kızartarak) Lezzet Garantili
Patates Salatası
Şişte Tavuk Tarifi
Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk
Nefis Kıymalı Pide
Patatesli Köfte
Hdabla | © 2025 |