Pişi (Patates Farkıyla)
Pişi (Patates Farkıyla) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 küçük uzunluk çiğ patates rendesi
- 2 yemek kaşığı süt
- Çeyrek su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
Kızartmak için;
- Ayçiçek yağı
Pişi (Patates Farkıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un uygun bir kaba alınır.
- Ortası havuz üzere açılır.
- Su dışında başka gereçler unun ortasına konur.
- Kenarlarından toplanarak yavaş yavaş su verilir.
- Ele yapışan bir hamur elde edilir.
- El hafif yağa batırılarak hamur toparlanır.
- Kaşık yardımıyla biçim verilir.
- Kaşık evvel yağa batırılır.
- Sonra tekrar yağlı ele bastırılarak biçim verilir.
- Önceden ısıtılmış kızgın yağda orta ateşte kızartılır.
Pişi (Patates Farkıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












