Puf Poğaça
Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıcağa yakın ılık su
- 1 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine )
- 6-6,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza maya,şeker,süt ve suyu alıp karıştırıp on dakika mayalanmasını bekleyelim.
- Daha sonra sıvı yağ,tuz,yumurta akını içerisine alıp tekrar karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- 1-1,5 saat kadar mayalandırıyoruz.
- Mayalanma müddeti dolunca istediğimiz büyüklükte kesimler koparıp form verip tepsiye diziyoruz.
- Yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırıp üzerine sürelim ve çörek otu susam dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180derece alt üst fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ve pişen poğaçalar servise hazır afiyet olsun 🌸.
Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















