Puf Poğaça

Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıcağa yakın ılık su
  • 1 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine )
  • 6-6,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza maya,şeker,süt ve suyu alıp karıştırıp on dakika mayalanmasını bekleyelim.
  2. Daha sonra sıvı yağ,tuz,yumurta akını içerisine alıp tekrar karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  4. 1-1,5 saat kadar mayalandırıyoruz.
  5. Mayalanma müddeti dolunca istediğimiz büyüklükte kesimler koparıp form verip tepsiye diziyoruz.
  6. Yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırıp üzerine sürelim ve çörek otu susam dökelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180derece alt üst fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Ve pişen poğaçalar servise hazır afiyet olsun 🌸.

Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Zeytinyağlı Kuru Börülce Yemeği
Hazır Yufkadan Kolay Börek
Taze Pideler
Çikolatalı Ayıcık Kurabiye
Organik Pekmezli Kurukayısı Hoşafı
Demleme Makarna
Hdabla | © 2025 |