Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket instant maya
- 4 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İç gereci;
- Baton sucuk
- Salam yahut sosis
- Kaşar peyniri
- 2 tane yeşil biber
- Zeytin
- 2 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için;
- Su & susam
- Şekil için krem peynir (oda ısısında)
- Domates
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker süt ve mayayı karıştırın 15 dakika aktifleşsin.
- Sonrasında öteki gereçleri ekleyip karıştırın.
- Tuzu ve azar azar unu denetimli olarak ek edip 5 dakika yoğurun orta sertlikte ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- 30 dakika üzeri kapalı dinlendirin.
- Bu ortada iç materyali için tüm gereçleri minik, küp küp doğrayın mayonez ekleyin karıştırın. Mayonez isteğe bağlı.
- Dinlenen hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde modüller koparıp un serpilmiş tezgahta 5 dakika üzerini örterek bekletin.
- İlk yaptığımız bezeden başlayarak ortasına ellemeden yalnızca kenar kısımları açın.
- Ortalarına iç harçtan koyup kapatın, evvel suya batırıp sonra susama bulayın tepsiye yerleştirin.
- Üzerlerini örterek 25 dakika tepsi mayası için bekletin.
- Krem peyniri sıkma torbasına koyup ucunu minik kesin.
- Mayalanan pogacaların üzerine halini uygulayın.
- Domatesin kabuklu kısmından kesin yuvarlak uçlu duy’la modüller koparıp ortalarına yerleştirin.
- 180 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika altı kızarana dek pişirin.
- Üzerindeki susam kızarmayan cinsten üzerinin kızarmasını beklemeyin kurur yani sert olur.
- Sıcak yahut soğuk servis edebilirsiniz isteğe nazaran soğuduktan sonra buzlukta koruma edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun
Not; krem peyniriniz sert ise çok az süt ekleyin çırpın pürüzsüz olane dek. Form için öbür görseldeki üzere (kızarmayan) yapmak isterseniz 4 yemek kaşığı una az su ekleyin koyu kek kıvamında hazırlayıp o biçimde de uygulayabilirsiniz. Afiyet olsun 🫶.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















