Kuru Meyveli Dilim Kurabiye

Kuru Meyveli Dilim Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker (200 ml)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (2 su bardağı kadar kullandım, her un farklı lütfen dikkatli ekleyin)
  • Tercih ettiğiniz kuru meyve çeşitleri

Kuru Meyveli Dilim Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir yoğurma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve toz şeker alınıp spatula yardımıyla karıştırılır.
  2. Ardından yumurta, sıvı yağ, hindistan cevizi, minik doğranmış kuru meyveler, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
  3. Azar azar un ilavesiyle ele yapışmayacak kıvamda özlü bir hamur yoğrulur.
  4. Hamur iki eşit kesime bölünür.
  5. Rulo halinde şekillendirilen hamurlar streç sinemayla sarılıp derin dondurucuya atılır.
  6. 30 dakika dinlenen hamur bir parmak genişliğinde kesilir, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.Not; ️kurabiyeyi keserken, kesinlikle keskin bir bıçak kullanmalısınız
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında denetimli olarak 20-25 dakika ortası üstü beyaz altı hafif pembeleşince kadar pişirilir.
  8. İyice soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Mis kokulu nefis kurabiyeler hazır afiyetler olsun.

Not:tarifin yapılış görüntüsü için @nurhayatinmutfagi instagram sayfama beklerim.

Kuru Meyveli Dilim Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça
Belen Tava
Tam Buğday Makarnalı Salata Ve Fırında Patates
Semizotu Turşusu (Pirpirim Turşusu)
Revani Tarifi
Arabaşı Çorbası
Hdabla | © 2025 |