Kuru Meyveli Dilim Kurabiye
Kuru Meyveli Dilim Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker (200 ml)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (2 su bardağı kadar kullandım, her un farklı lütfen dikkatli ekleyin)
- Tercih ettiğiniz kuru meyve çeşitleri
Kuru Meyveli Dilim Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve toz şeker alınıp spatula yardımıyla karıştırılır.
- Ardından yumurta, sıvı yağ, hindistan cevizi, minik doğranmış kuru meyveler, kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırılır.
- Azar azar un ilavesiyle ele yapışmayacak kıvamda özlü bir hamur yoğrulur.
- Hamur iki eşit kesime bölünür.
- Rulo halinde şekillendirilen hamurlar streç sinemayla sarılıp derin dondurucuya atılır.
- 30 dakika dinlenen hamur bir parmak genişliğinde kesilir, yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.Not; ️kurabiyeyi keserken, kesinlikle keskin bir bıçak kullanmalısınız
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında denetimli olarak 20-25 dakika ortası üstü beyaz altı hafif pembeleşince kadar pişirilir.
- İyice soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Mis kokulu nefis kurabiyeler hazır afiyetler olsun.
Not:tarifin yapılış görüntüsü için @nurhayatinmutfagi instagram sayfama beklerim.
Kuru Meyveli Dilim Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












