Vişneli Magma Kek

Vişneli Magma Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için:

  • Yarım paket labne (100 gr)
  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 2 su bardağı donuk vişne
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

Vişneli Magma Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kremayı hazırlayıp soğutacağız.
  2. Bir tencereye labne hariç öteki materyaller koyulur, orta ateşte daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  3. Ocaktan alıp labne peyniri ek edilir ve karışıma yedirilir.
  4. Ara orta karıştırılarak soğutulur.
  5. Krema soğurken kek hazırlanır.
  6. Yumurtalar şekerle yeterlice çırpılır.
  7. Köpük köpük olan karışıma limon kabuğu rendesi, yağ, süt ve vanilini ek edip çırpılır.
  8. Başka bir kasede un ve kabartma tozu elenip karışıma ek edilir ve spatulayla karıştırılır. Daha sonra yağlanmış 24-26 cm kalıba boşaltılır.
  9. Kekin üzerine kaşıkla yuvalar açılır, bu yuvalara pişirilen krema koyulur.
  10. Önceden ısıtılmış 160°c fırında yaklaşık 40 dk kızarana kadar pişirilir.
  11. Sosu hazırlamak için:Vişneleri ve şekeri tencereye koyup orta ateşte vişneler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
  12. Nişasta küçük bir kasede yarım çay bardağı su ile karıştırılır ve tencereye ek edip süratlice karışıma yedirilir.
  13. Üzeri göz göz olunca ocaktan alınır ve orta sıra karıştırılarak soğutulur.
  14. Not: servisten evvel keki ve sosu farklı başka buzdolabında soğutulur, servis sırasında sosu dökerek kek servis edilir.

Vişneli Magma Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

15 Dakikada Şekerpare Tarifi
Krep Tarifi
Kabak Tost
Pizza Poğaça
Portakallı Çatlak Kurabiye
Kuru Kayısılı Fit Tatlı
Hdabla | © 2025 |