Vişneli Magma Kek
Vişneli Magma Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için:
- Yarım paket labne (100 gr)
- 2,5 su bardağı süt (500 ml)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
Sosu için:
- 2 su bardağı donuk vişne
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
Vişneli Magma Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kremayı hazırlayıp soğutacağız.
- Bir tencereye labne hariç öteki materyaller koyulur, orta ateşte daima karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Ocaktan alıp labne peyniri ek edilir ve karışıma yedirilir.
- Ara orta karıştırılarak soğutulur.
- Krema soğurken kek hazırlanır.
- Yumurtalar şekerle yeterlice çırpılır.
- Köpük köpük olan karışıma limon kabuğu rendesi, yağ, süt ve vanilini ek edip çırpılır.
- Başka bir kasede un ve kabartma tozu elenip karışıma ek edilir ve spatulayla karıştırılır. Daha sonra yağlanmış 24-26 cm kalıba boşaltılır.
- Kekin üzerine kaşıkla yuvalar açılır, bu yuvalara pişirilen krema koyulur.
- Önceden ısıtılmış 160°c fırında yaklaşık 40 dk kızarana kadar pişirilir.
- Sosu hazırlamak için:Vişneleri ve şekeri tencereye koyup orta ateşte vişneler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
- Nişasta küçük bir kasede yarım çay bardağı su ile karıştırılır ve tencereye ek edip süratlice karışıma yedirilir.
- Üzeri göz göz olunca ocaktan alınır ve orta sıra karıştırılarak soğutulur.
- Not: servisten evvel keki ve sosu farklı başka buzdolabında soğutulur, servis sırasında sosu dökerek kek servis edilir.
Vişneli Magma Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






