Leblebi Kurabiyesi (Katı Yağsız Enfes)

Leblebi Kurabiyesi (Katı Yağsız Enfes) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı leblebi tozu
  • 1 su bardağı + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un

Üzeri için;

  • Leblebi

Leblebi Kurabiyesi (Katı Yağsız Enfes) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Katı yağ kullanmadan mis üzere bir kurabiye tanımı huzurlarınızda 🤌.
  2. Öncelikle kavrulmuş tuzsuz leblebiyi robottan geçirip un haline getirelim, yoğurma kabına sıvı yağı, pudra şekeri ve vanilyayı alalım şeker eriyene kadar karıştıralım, leblebi tozunuda ekleyelim karıştıralım.
  3. Unu ve kabartma tozunuda yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım parmak uçlarıyla hamuru yoğuralım.
  4. Cevizden biraz küçük kesimler koparıp yuvarlayalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim, ortalarına 1 ‘ er tane leblebi koyalım.
  5. Önceden ısıtılmış 18o derece fırında üstleri çatlayana kadar 15_20 dakika denetimli pişirelim.

Afiyet olsun.

Leblebi Kurabiyesi (Katı Yağsız Enfes) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Izgara Tadında Tavuk Yanında Kremalı Makarna
Marmelatlı Kurabiye
Tek Hamur 3 Kurabiye
Tahinli Kurabiye (Margarinsiz)
Bol Malzemeli Fit Kek
Soğuk Kahve
Hdabla | © 2024 |