Garnitür Mezesi
Garnitür Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kornişon turşu
- Yarım kilo temizlenmiş bezelye
- 5 adet havuç
- 2 adet orta uzunluk patates
Sos için;
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı olağan yoğurt
- 4 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı tuz
Garnitür Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bezelyeleri büyük bir tencereye alın, 15 dk haşlayın.
- 15 dk sonra üzerine bezelye büyüklüğünde doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin 1 çay kaşığı tuz serpin sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlandığında suyunu süzün soğuk sudan geçirin ve soğumaya bırakın.
- O sırada sos için bütün gereçleri birleştirip uygun bir kasede karıştırın süzme yoğurdun açılması için yarım çay bardağı su ek edin.
- Kornişon turşuları bezeleri büyüklüğünde doğrayın garnitür gereçlerine ekleyin.
- Sosla garnitürü birleştirip karıştırın ve servis kaselerine alın.
- Ben kalabalık konuklarıma yaptım fotoğraftaki sunum kaselerimle 20 adet çıktı. 😉.
Garnitür Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







