Garnitür Mezesi

Garnitür Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kornişon turşu
  • Yarım kilo temizlenmiş bezelye
  • 5 adet havuç
  • 2 adet orta uzunluk patates

Sos için;

  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı olağan yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Garnitür Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bezelyeleri büyük bir tencereye alın, 15 dk haşlayın.
  2. 15 dk sonra üzerine bezelye büyüklüğünde doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin 1 çay kaşığı tuz serpin sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Haşlandığında suyunu süzün soğuk sudan geçirin ve soğumaya bırakın.
  4. O sırada sos için bütün gereçleri birleştirip uygun bir kasede karıştırın süzme yoğurdun açılması için yarım çay bardağı su ek edin.
  5. Kornişon turşuları bezeleri büyüklüğünde doğrayın garnitür gereçlerine ekleyin.
  6. Sosla garnitürü birleştirip karıştırın ve servis kaselerine alın.
  7. Ben kalabalık konuklarıma yaptım fotoğraftaki sunum kaselerimle 20 adet çıktı. 😉.

Garnitür Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Katkısız Pembe Muhallebi
Orman Meyveli Muhallebi
Mercimek Köftesi (Rıfat Usulü)
Limonlu Haşhaşlı Pamuk Kek
Kolay Sade /Kakaolu Pankek
Enfes Limonata
Hdabla | © 2025 |