Yunan Cacığı (Tzatzıkı)
Yunan Cacığı (Tzatzıkı) Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2-3 rendelenmiş salatalık
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber (isteğe göre)
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yunan Cacığı (Tzatzıkı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2-3 yemek kaşığı süzme yoğurt katman koyun, üzerine 2-3 rendelenmiş salatalık, 1 diş sarımsağı rendeliyoruz.
- 1 tatlı kaşığı sirke ,1 çay kaşığı tuzu döküyoruz.
- İsteğe nazaran karabiber karıştırın.
- Üzerine de isteğe nazaran 1 tatlı kaşığı zeytin yağı koyuyoruz ve mükemmel mezeniz hazır afiyet olsun.
Yunan Cacığı (Tzatzıkı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






