Kızartma Yapmadan Tek Seferde Fırında Sebzeli Köfte

Kızartma Yapmadan Tek Seferde Fırında Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • ️500 gram kıyma
  • ️1 adet soğan
  • ️1 yumurta
  • ️2 yemek kaşığı galeta unu
  • ️2 diş sarımsak
  • ️4-5 kısım maydanoz
  • ️1 çay kaşığı karabiber
  • ️1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • ️1 çay kaşığı pulbiber
  • ️1 çay kaşığı kimyon
  • ️1 tatlı kaşığı silme tuz
  • ️1 adet kabak
  • ️2 adet patates
  • ️1 adet havuç
  • ️2 adet çarliston biber
  • ️1 adet soğan
  • ️1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • ️1 çay kaşığı tuz

Sos için;

  • ️1 yemek kaşığı tepeleme salça
  • ️1,5 su bardağı sıcak su
  • ️Tuz
  • ️Karabiber
  • ️Kırmızı toz biber

Kızartma Yapmadan Tek Seferde Fırında Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte için soğanı rendeleyelim ya da robottan geçirelim, suyunu sıkarak soğanları bir kasede hazır hale getirelim.
  2. Maydanozları ince ince kıyalım, sarımsakları rendeleyelim.
  3. Bir kase içerisine kıyma, soğan, sarımsak, galeta unu, baharatlar, maydanozlar, yumurtayı ekleyip köfte harcını güzelce yoğuralım.
  4. Buzdolabına kaldırıp 10 dk dinlendirelim.
  5. Sebzeleri yemeklik küp küp doğrayalım.
  6. Bir kase içerisinde zeytinyağı ve tuzla birleştirip karıştıralım, borcama ekleyip 200 derece fırında, alttan 2. Rafta 25 dk pişmeye bırakalım.
  7. Sebzeler pişerken köftelere hal verelim. Küçük küçük modüller koparıp yuvarlayalım.
  8. Pişen sebzelerin üzerine köfteleri rastgele yerleştirelim. Sos için materyalleri karıştırıp borcam üzerine dökelim.
  9. Bir pişirme kağıdını ıslatıp borcamın üzerine kapatalım, bu halde 45 dk pişmeye bırakalım. Afiyet olsun. 🥰.

Kızartma Yapmadan Tek Seferde Fırında Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Kebab Tadında Sebzeli Köfte
Velibah
Peynirli Poğaça Tarifi
Taş Gibi Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz)
Çikolatalı Tart Pasta
Bayat Ekmek Böreği
Hdabla | © 2025 |