Milföy Mantı
Milföy Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça (silme )
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 4 tane dikdörtgen milföy
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Salçayı açmak için su
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt
Milföy Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşalayalım.
- O sırada soğan ve salçayı kavuralım ,haşlanan patateslerle karıştıralım ve baharatları ek edelim.
- Soğuyan patatesi bi kenara koyalım dikdörtgen milföyü 6 kesim dik halde keselim.
- Her bir modülün ucuna patatesleri koyup rulo yapalım.
- Tepsimize yerleştirelim üstü kızarana kazar 180 derece alt üst fanlı fırında pişirelim.
- Pişen milföylerimizin üzeri için salçayı kavuralım bir kaşık su ekleyip salçayı açalım kavururken.
- Daha sonra pişen milföylerimizin üzerine yoğurt ve salçayı kendi isteğimize nazaran dökelim.Afiyet olsun🌸.
Milföy Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












