Fırında Köfteli Sebze (Videolu)

Fırında Köfteli Zerzevat Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • Yeteri ölçüde misket köfte
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • Toz biber

Fırında Köfteli Zerzevat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayarak tuzlu suda 15 dakika kadar bekleyelim, daha sonra süzgeçten geçirerek fazla suyunu havlu kağıtla alalım.
  2. Kabakları ve biberleri de birebir biçimde doğrayarak bir kenara alalım.
  3. Daha sonra teker teker evvel biberleri kızartalım ,daha sonra kabakları ve patlıcanları kızartalım.
  4. Ardından evvelden buzluğumu attım misket köftelerimi kızarttım ve genişçe bir borcamın içerisine hepsini aldım.
  5. Sosu için 2 adet domates rendeledim içerisine kaynar suyumu ekledim ve akabinde baharatlarımı ekleyerek güzelce karıştırdım.
  6. Daha sonra kızartmalarımın üzerine döktüm ve yeterlice karıştırdım akabinde fırına ve ısıya sağlam bir borcama güzelce döktüm ve fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirdim.
  7. Yanında ben patates kızartması ve ayranlı servis ettim sizler farklı biçimlerde servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Fırında Köfteli Zerzevat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Turşu Kavurması
Çıtır Patates Topları Tarifi
Mini Milföy Kruvasan (Bol Çikolata ve Meyveli)
Biber Dolması
Yaz Salatası
Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği
Hdabla | © 2025 |