Pirinçsiz Pilav

Pirinçsiz Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su

Pirinçsiz Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kara buğdayları yıkayın süzün.
  2. Tereyağını tavada eritin, hafif kızınca karabuğdayları ekleyin hafif kavurup küçük ocağa alın.
  3. Üzerine ılık suyu ekle kaynamaya bırakın harlı değil orta ateşte yaklaşık yirmi dakika yumuşayana kadar kaynatın.
  4. Yumuşayınca altı kısık demlenerek suyunu çektirin afiyet olsun.

Pirinçsiz Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Acı Tatlı Soslu Tavuk
Kuymak
Avcı Böreği
Sakallı Poğaça
Mayasız Poğaça Tarifi
Karidesli Fettucine
Hdabla | © 2025 |