Yoğurtlu Köfte

Yoğurtlu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kase ince bulgur
  • 1 kase irmik
  • 1 kase un
  • 1 tatlı kaşığı tuz (ayarlanabilir)

Islatmak için;

  • 2 -2.5 kase sıcak su

Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Sos için ;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Yoğurtlu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru, irmiği ve yarım kase unu bir kaba alıp üzerine suyu ekleyip karıştırıyoruz ve suyu çekene kadar bekliyoruz.
  2. Suyunu çekince kalan un ve tuz ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Yoğrulan hamuru misket formunda yuvarlıyoruz.
  4. Bir derin tencereye su koyup içine tuz atıyoruz kaynayınca köfteleri içine atıyoruz.
  5. Pişen köfteleri geniş bir tepsiye çıkarıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
  6. Daha sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yogurdu döküyoruz.
  7. Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz hafif yanmaya başlayınca pulbiberi ekleyip bir iki taşım pişirip yogurdun üzerine döküyoruz.
  8. Damak zevkinize nazaran sosu ve yoğurdu ayarlayabilirsiniz.
    Afiyet olsun 🤗.
    Tariflerin görüntülü paylaşımları için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz ☘️.

Yoğurtlu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Işıltılı Elmas Kurabiye
Kiymali Taze Fasulye
Coleslaw Salatası (Kfc Lahana Salatası)
Kahvaltılık Çikolatalı Sufle
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası
Çıtır Çıtır Patates Topları
Hdabla | © 2025 |