Küçük Kaşarlı Ekmekçikler

Küçük Kaşarlı Ekmekçikler Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 adet yaş maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yeteri kadar su
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Üzeri için :

  • Dilimlenmiş kaşar

Küçük Kaşarlı Ekmekçikler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba az bişey su ekleyerek mayayı eritelim.
  2. Daha sonra kaşar rendesi hariç tüm materyalleri ek edip yavaş yavaş su ekleyerek yoğuralım.
  3. Biraz yoğurdunktan sonra kaşar rendesini ek edelim.
  4. Kulak göğsü kıvamına gelen hamurumuzu yaklaşık 1 saat kadar dinlendirelim.
  5. Mayalanan hamurumuzun tamamını minik bezeler yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  6. Üzerlerini bi fırça yardımı ile hafif su sürelim ve 20 dk kadar bekleyelim.
  7. Daha sonra dilimlenmiş kaşar peynirini üzerine yerleştirelim.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede denetimli bi halde pişirelim. Afiyet olsun.

Küçük Kaşarlı Ekmekçikler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Balkabağı Dolması (Videolu)
Zerdeçallı Mercimek Çorbası Tarifi – Hem Lezzetli Hem Sağlıklı! (Videolu)
Soslu Et
Kuru Üzümlü Ve Cevizli Pastane Kurabiyesi
Dereotulu Soslu Somon Balığı
İrmikli Şekerpare
Hdabla | © 2025 |