Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi
Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6,5 su bardağı un (kontrollü olun ele yapışan bir hamur olacak)
Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabına süt ,su, sıvı yağ ,şeker eklenir ,mayayıda ekledikten sonra üstünü kapatıp etkinleşmesini 10 bekletip sağlayalım.
- Daha sonra tuzunu yavaş yavaş ununuda ekleyelim.
- Ele yapışan bir hamur elde edelim üstünü kapatıp 40 dakika mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler kopartıp yuvarlayıp yağlı kağıt serili kağıdın üzerinde üstü kapalı 20 dakika bekletelim.
- Bezelerimizi elimize alıp ortasını delip kızgın yağda orta ateşte gerili önlü kızartalım afiyet olsun.
Bardak ölçüm 200ml.
Yağ Çekmeyen Pofuduk Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













