Hamuru Patatesli Nişastalı Açma (Yumuşaklığının Sırrı Hamurunda)

Hamuru Patatesli Nişastalı Açma (Yumuşaklığının Sırrı Hamurunda) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı maden suyu (oda ısısında)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane yumurta (sarısı üzerine)
  • 3 tane haşlanmış patates
  • 1,5 yemek kaşığı kuru maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı nişasta
  • Alabildiği kadar un

Sürmek için;

  • 100 eritilmiş tereyağı

İç harcı için;

  • Beyaz peynir

Üstü için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Hamuru Patatesli Nişastalı Açma (Yumuşaklığının Sırrı Hamurunda) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patateslerimizi haşlayınız soyup patates ezme aparatı ile eziniz.
  2. Yoğurma kabınızın içine oda ısısındaki maden suyunun içine şeker ve mayayı ek ediniz güzelce karıştırınız sonra yumurta beyazını, sıvı yağını, patatesleri tuzu, unu ve nişastayı ekleyip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz, üzerini kapatıp, 45 dakika kadar mayalandırınız.
  3. Sonra 18 bezeye ayırınız her birini eritmiş olduğunuz tereyağını batırınız, elinizle bastırarak açabildiğiniz kadar açınız kenar kısmına peynir koyup rulo yapınız.
  4. Sonra biçim veriniz ve fırın tepsisine yağlı kağıt serip üstüne yapmış olduğunuz açmalar diziniz üzerini kapatınız ve tepsi mayası yapınız üzerine yumurta sarısı sürünüz ve susam serpiniz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz. Daha detaylı tarifler için instagram sayfama beklerim.

Hamuru Patatesli Nişastalı Açma (Yumuşaklığının Sırrı Hamurunda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancar Salatası
Cevizli Tatlı
Ispanaklı Fit Krep
Tahinli Köz Patlıcan Ve Kapya Biber Mezesi
Ispanaklı Pasta
Kfc Tadında Çıtır Tavuk Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |