Ispanak Kavurma (Haşlamadan)

Ispanak Kavurma (Haşlamadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı silme biber salçası

Ispanak Kavurma (Haşlamadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanaklar yıkanıp doğranır. Süzülmesi için bir saat kadar süzgeçte bekletilir (suyunu bırakması açısından önemli).
  2. Yağ uygun bir tavaya alınır. Isındıktan sonra doğranmış soğan eklenir, 1-2 dk karıştırılır.
  3. Salça ek edilerek karıştırılmaya devam edilir.
  4. Ispanaklar eklenir. Birinci etapta karıştırılmaz. 5 dk sonra karıştırılarak yavaşça alt üst edilir. Kapak kapanmamalı ve orta ateşte pişirilmelidir.
  5. Suyu büsbütün çekildikten sonra ocaktan alınır. Bu süreçte sık olmamak kaydıyla ıspanaklar ezilmeden orta ara karıştırılmalıdır.

Ispanak Kavurma (Haşlamadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Barbunya Pilaki
Fit Unsuz Şekersiz Kakaolu Kurabiye
Borcam Pastası
Ek Gıda Dönemi Kahvaltı
Bayram İçin Çok İnce Bulgurlu Sulu Köfte
Susamlı Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |