Kolay Pankek Pasta
Kolay Pankek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pankek için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- Kreması için; 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
Arası için;
- 2 adet muz
Üzeri için;
- 6 adet çilek
- Hindistan cevizi
Kolay Pankek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pankek hamuru için yumurtayı çırpalım. Şeker ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Sonra sıvıları ekleyelim. Daha sonra kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Pastamız 4 katlı olacağı için, boyutları eşit ölçüde olması için 1er su bardağı ölçü ele her pankeki pişirelim.
- Tavayı ısıttıktan sonra pankek hamurunu dökelim. Üzeri göz göz olunca öbür yüzünü çevirip pişirelim.
- Pişen pankekleri soğumaya bırakalım.
- Bu sırada krem şantiyi hazırlayalım ve dolaba kaldıralım. Muzu ince ince dilimleyelim.
- Pankek soğuduktan sonra tabağa sırayla bir pankek, bir krem şanti formunda pastamızı yapmaya başlayalım. Ortasına muz dizelim.
- En son üzerini de kaplayalım. Himdistan cevizi ve çilek ile süsleyelim. Siz dilediğiniz üzere de süsleyebilirsiniz.
- Fırın kullanmadan çok pratik bir pasta oldu. Çok hafif ve lezzetliydi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Kolay Pankek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















