Tel Şehriye Çorbası
Tel Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı dolusu tel şehriye
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı konut üretimi konserve domates
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- Limon (servis için)
Tel Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağ alınır kızdırılır, salça eklenip 2 dakika kavrulur.
- Konserve domates eklenip 3-4 dakika kavrulur.
- Sıcak su eklenir, kaynamaya bırakılır.
- Kaynayınca tel şehriye, tuz, pul biberi, karabiber ve naneyi eklenir.
- Şehriyeler yumuşayana kadar 6-7 dakika pişirilir.
- Ocak kapatılır, bir iki dakika dinlendirdikten sonra limonla servis edilir.
Afiyet olsun 🩷
Tel Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









