Çörekotlu Kurabiye
Çörekotlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı (erimeye yakın)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1!inin sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3-4 yemek kaşığı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un
Çörekotlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tüm sıvıları karıştırıp sonra çörek otlarına ekleyelim.
- Ardından katı materyalleri ekleyelim kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Ardından minik minik yuvarlaklar yapıp tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dakika kadar pişirelim. Şimdiden afiyet olsun.
Çörekotlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








