Ispanak Kavurma(haşlamadan)

Ispanak Kavurma(haşlamadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı silme biber salçası

Ispanak Kavurma(haşlamadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanaklar yıkanıp doğranır. Süzülmesi için bir saat kadar süzgeçte bekletilir (suyunu bırakması açısından önemli).
  2. Yağ uygun bir tavaya alınır. Isındıktan sonra doğranmış soğan eklenir, 1-2 dk karıştırılır.
  3. Salça ek edilerek karıştırılmaya devam edilir.
  4. Ispanaklar eklenir. Birinci etapta karıştırılmaz. 5 dk sonra karıştırılarak yavaşça alt üst edilir. Kapak kapanmamalı ve orta ateşte pişirilmelidir.
  5. Suyu büsbütün çekildikten sonra ocaktan alınır. Bu süreçte sık olmamak kaydıyla ıspanaklar ezilmeden orta ara karıştırılmalıdır.

Ispanak Kavurma(haşlamadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı
Lavaştan Pırasalı Börek
Etli Patlıcan Yemeği
Evde Kolay Pizza Tarifi
Çikolatalı Fit Suffle
Kremalı Zerdeçallı Biberli Makarna
Hdabla | © 2025 |