Mercimekli Kabak Çorbası

Mercimekli Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 orta uzunluk kabak
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 2 dış sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı silme toz biber
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • 1 lt su
  • Varsa 1 bardak donmuş et yada tavuk suyu

Mercimekli Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı kavuruyoruz bir yandan zerzevatları küp küp doğrayıp hazırlıyoruz.
  2. Soğanları biraz öldürünce evvel patatesleri ve havucu ekliyoruz beş kaç dakika o denli kavuruyoruz.
  3. Sonra kabakları ve sarımsağı ekle iki dakika daha kavur, en son yıkanmış mercimekleri de ekle son iki dakika daha kavur sıcak suyu ekle.
  4. Baharatları ekle, et suyunu ekle karıştır kısık ateşte pişiriyoruz.

Mercimekli Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç
Muhallebili Borcam Pastası
Kuru Domatesli Makarna
Butternut Kabaklı Baget
Cayır Cayır Yağ Yakan Karışım
Tam Kıvamında Kabak Mücver
Hdabla | © 2025 |