Mercimekli Kabak Çorbası
Mercimekli Kabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk kabak
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 2 dış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı silme toz biber
- 1 çay kaşığı silme karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- 1 lt su
- Varsa 1 bardak donmuş et yada tavuk suyu
Mercimekli Kabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı kavuruyoruz bir yandan zerzevatları küp küp doğrayıp hazırlıyoruz.
- Soğanları biraz öldürünce evvel patatesleri ve havucu ekliyoruz beş kaç dakika o denli kavuruyoruz.
- Sonra kabakları ve sarımsağı ekle iki dakika daha kavur, en son yıkanmış mercimekleri de ekle son iki dakika daha kavur sıcak suyu ekle.
- Baharatları ekle, et suyunu ekle karıştır kısık ateşte pişiriyoruz.
Mercimekli Kabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








