Muzlu Jöle Tatlısı
Muzlu Jöle Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
- 2 tane muz
- 1 paket muzlu jöle
Muzlu Jöle Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 litre sütü tencereye alalım irmik, şeker ve nişastayı ekleyelim kaynayana kadar karıştıralım.
- Göz göz olunca altını kısıp margarin ve vanilyayı ekleyip, karıştıralım.
- Daha sonra altını kapatıp hafif birinci sıcağı çıkana kadar karıştırıp, borcama döküp, yayalım.
- Dilimlediğimiz muzları dizip, jöleyi üzerine ekleyelim 4 saat kadar buz dolabında dinlendirip, jölenin kıvam almasını sağlayalım. Sonra dilimleyip servise hazır edelim afiyetler olsun 🥰
Muzlu Jöle Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







