Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Servis önerisi:

  • Kivi
  • Muz
  • Çilek
  • Reçel
  • Bal
  • Çikolata

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak uygunca çırpalım.
  2. Süt, un, kabartma tozu, vanilya ek çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak halde hamur hazırlayalım.
  3. Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
  4. 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
  5. Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile karşıt çevirelim. Başka taraflarını da pişirelim.
  6. Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
  7. Üzerine  pudra şekeri serpilerek zevkinize nazaran muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Kapama Porsiyonluk
Bereketli Çikolatalı Nefis Borcam Tatlısı
Çaylı Kek
Fırında Enfes Kalçalı But Tarifi
Tavuklu Pilav (Bekar Evi)
Harika Sosuyla Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |