Limonlu Kek

Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuruna:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım limon suyu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (fark gösterebilir unu denetimli azar azar ekleyin)

Üzerine;

  • Beyaz çikolata
  • Antep fıstığı

Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip, tekrar çırpıyoruz.
  3. Sonra limon kabuğunu, limon suyunu ve vanilya şekeri ekliyoruz çırpıyoruz.
  4. En son kabartma tozunu ve azar azar unu ekliyoruz. Benim hamura 2 su bardağı kâfi geldi.
  5. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kabı yağlıyoruz ve üzerine hamuru döküyoruz.
  6. Benim fırında 175 derecede 50 dakikaya yakın pişti.
  7. Kek soğuduktan sonra üzerini benmari yolu erittiğimiz beyaz çikolatayla ve antep fıstıklarıyla süslüyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mücver (Fırında)
Vişneli Browni
Glütensiz Elmalı Kurabiye
Kaşık Dökmesi
Mercimekli Sebzeli Sağlıklı Akşam Yemeği
Çıpçıtır El Açması Tadında Börek
Hdabla | © 2025 |