Çiçekli Enginar Dolması
Çiçekli Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet ayıklanmış enginar
- 1 adet orta uzunluk havuç (küp doğranmış)
- 1 adet orta uzunluk patates (küp doğranmış)
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet küçük kuru soğan (küçük doğranmış)
- 1 yemek kaşığı un (enginarları karatmamak için haşlama suyuna)
- 1/2 (yarım) limon (haşlama suyuna)
- 1/2 (yarım) limonun suyu (üzerine)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı su
Sunum için;
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- Yeşil zeytin, kabak, havuç, patates (çiçek yapmak için)
Çiçekli Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küp küp doğranmış havuç, patates, bezelyeyi hafif canlı kalacak halde başka ayrı haşlayalım. Süzüp bir kenara alalım.
- Ayıklanmış enginarları limonlu ve unlu suda 7-8 dakika haşlayalım, süzüp bir kenara alalım.
- Bir tavada zeytinyağ ile küçük doğranmış soğanları soteleyelim yavaşça pişirelim. Üzerine haşlanmış zerzevatları ekleyelim. Tuz ve şekeri serpelim, akabinde limon suyunu ekleyip karıştıralım.
- Enginarları iç boşluklarına hazırladığımız sebzeli karışımı dolduralım.
- Doldurulmuş enginarları tencereye enginarları dizelim. Üzerine 1/2 su bardağı su gezdirelim. Tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Sunum için; oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutalım. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edelim. Tabağın içine ünce kıyılmış dereotu serpiştirip, sebzelerden çiçek yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Çiçekli Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







